torsdag 15 november 2012

Fingersättning och teknik - Vecka 46


Snipp, snapp, snut så var veckan strax slut. Igen! Veckorna bara rinner iväg. 

Denna vecka har vi kört igång med en ny drive med fingersättningen på dator och tränar nu flitigt en liten stund varje morgon. Att träna fingersättning kan kännas konstigt och vara lite motigt i början när man inte är van, men när man en gång lärt sig fingersättningen går det lätt och snabbt att skriva och den färdigheten bär man med sig in i framtiden. Vi fortsätter med träningen under några veckor framöver.

För övrigt har vi jobbat med temat My home i engelskan, tal upp till 1000 i matten och ng-ljudet i svenskan. I tekniken har vi jobbat kring temat teknik i framtiden. Vi har funderat på hur tekniken kommer att se ut i framtiden och eleverna har kommit på intressanta lösningar på tv-apparater, radion och mobiltelefoner. I morgon, fredag, ska vi göra prototyper av elevernas lösningar.

Utvecklingssamtalen är avklarade för denna gång. Nytt för detta skolår gällande samtalen var ju att ni på förhand fick bekanta er med de individuella utvecklingsplanerna på förhand, och detta upplevde jag väldigt positivt. Alla kom väl förberedda till samtalen och vi kunde således fokusera på de saker som kändes mest angelägna för eleven, er föräldrar och för mig som lärare.  Nu får vi blicka framåt och jobba flitigt med de mål vi kommit överens om tills vi träffas nästa gång för utvecklingssamtal.

Veckans boktips!


Detta var veckan i korthet och med veckans erfarenheter i ryggsäcken blickar vi framåt mot en ny vecka fylld med nya möjligheter. Trevlig helg!

Hilsen,
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar