söndag 2 december 2012

Första advent - vecka 48


Nu är första advent äntligen här! Åtminstone har jag sett fram emot advent och julen länge redan; adventskyrkan, julsånger, glögg, pepparkakor, ljus, träning inför Lucia och julfester och julkalendern ger lite extra krydda till skolarbetet så här under årets mörkaste tid. För att inte tala om snön som kom lämpligt till första advent i år! I skolan inledde vi advent med att tåga iväg till kyrkan i fredags.

 

I kyrkan bjöds vi bland annat på sång av kören med elever från åk 4 och 5 och historien om Sankt Nicolaus som är föregångare till vår jultomte. Efter kyrka serverades glögg och pepparkaka ute på skolgården.


Övningen inför Luciamorgonen har också dragit igång och eleverna har fått sina roller. Förutom Lucia har vi också en rad andra figurer som kommer att dyka upp på Luciamorgonen i skolan den 13 december. Mer än så avslöjar jag inte :)


En liten bild från tangentträningen som jobbar flitigt med nu flera gånger i veckan. Framsteg har skett i träningen och jag tycker att jag ser allt mindre "pekfingervals" för varje gång vi tränar. Nu gäller det bara att vi börjar tänka på att använda kunskaperna när vi skriver och använder datorn i vår vardag både i och utanför skolan.

Hoppas ni haft en bra första advent!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar