torsdag 17 januari 2013

Människans historia och Grafikens hus - Vecka 3

En minst sagt händelserik vecka har vi lagt bakom oss med besök på Grafikens hus, vintersport, Kinball, egenkomponerade sallader och människans historia. 

Veckans tema på engelskan var Vegetables and fruits. Temat avslutade vi med att komponera egna sallader med allehanda ingredienser. Detta resulterade i engelska recept på sallader. Jag hoppas att ni där hemma fått smaka på dessa spännande sallader :)


På onsdag besökte vi Grafikens hus för att se utställningen av Joan Mirós verk. Nästa vecka släpper vi kreativiteten lös när vi ska måla egna verk med inspiration av Mirós fantasifulla, färgglada och pigga konststil. 
Snön återvände med besked i tisdags och ställde till kaos både här och där. För oss på skolan var det mest bara roligt eftersom det fina vinterföret gav möjlighet till både vintersport och snöskulpturbygge. Härligt!


Efter skridskoåkning och skidåkning på idrotten i början av veckan passade vi på torsdag på att vara inomhus och testa den "nya" bollsporten Kinball från Kanada. Se min kära kollega Ulrikas beskrivning av Kinball i förra veckans blogginlägg.
En storfavorit denna vecka har varit temat människans historia som vi inledde i måndags med en faktafilm om samma tema. Varifrån kommer människan och hur har hon blivit till den hon är idag? Ja, det finns många spännande frågor att finna svar på. Resan från apa till människa är minst sagt intressant och det bästa av allt är att den fortsätter nästa vecka :)

Trevlig helg!
/Linda


3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det låter jätteroligt! Och vad trevligt att se bilder av er!
    Kramar från Tyskland :)

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att du följer vår blogg Lisa! Kramar från oss alla till dig!

    SvaraRadera