måndag 18 november 2013

Varghösten


Hej alla vargar!

Vilken spännande höst det har varit! Ingen vecka är riktigt lik den andra och varje vecka har haft sina egna höjdpunkter. Nu är det hög tid att titta tillbaka på den senaste tiden, efter ett alltför långt uppehåll här på vargbloggen.


Vargarna hade under en vecka sällskap av en praoelev. Det var verkligen en rolig vecka och Vargarna tog direkt sin nya "storebror" till sig. Även S hade trevligt på vår skola och vi hoppas att vi ses igen!
Hösten har varit förhållandevis vacker och under idrotten har utomhusaktiviteter bedrivits hela hösten.

Vargarna har skrivit deckare under större delen av hösten. Förutom att hitta på själva berättelsen skulle den naturligtvis också skrivas ner, omslagsbild och illustrationer ritas, text till baksidan komponeras och flera hann även göra en "författarsida" där författaren presenterar sig själv.Det blev jäktigt för flera elever att bli klara med sina deckare innan deadline. De sista veckorna skrevs det så tangenters glödde och ritades så pennorna flög.

Förutom att hinna få sin egen deckare klar ingick även i uppgiften att vargarna skulle läsa igenom varandras texter och ge konstruktiv kritik.
 Glada vargar!


Fotboll på rasten med storebrorsan =)
En ny uppgift i bildkonsten har varit skapandet av reklambilder. Lärarens exempel blev "apmasken" som förväntas bli årets julklapp 2013.Vargarna gillade uppgiften och fantasin flödade. Många nya uppfinningar såg dagens ljus.

GRAFIKENS HUS!


Vargarna fick förra veckan besöka Grafikens hus. Vi blev vänligt mottagna och  fick höra om deras verksamhet och om den aktuella utställningen "Jag har något viktigt att berätta" - en utställning som kretsar kring serier och ungdom.Naturligtvis fick vi se själva utställningen, ledsagade av vår eminente guide som visade hur serietecknande kan användas inom många olika tekniker. Serier med många rutor är väl det som vi flesta är vana med, men vi fick se att en enda ruta kan berätta en hel del.
Men vårt egentliga ärende var att få stifta bekantskap med tryckerikonsten. Vi hade förberett egna svartvita serierutor som blev tryckta på Grafikens hus. Experten som hjälpte oss förklarade noggrant hur det går till och svarade gärna på frågor.Vi fick också rita flera serier på Grafikens hus.


Inne i verkstaden fick vi se de olika tryckpressarna och ta del av de olika momenten när man gör screen-tryck. Det var väldigt intressant!Tillbaka till Gripsholmsskolan: Vi bjuder till sist på en bildkavalkad från idrottslektionen i måndags!
Bra jobbat vargar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar