lördag 28 mars 2015

Påsken närmar sig!

Hej alla bloggläsare,

Det är intressant att se hur vargarna utvecklar nya färdigheter, lär sig mer fakta och använder sig på nya sätt av sina kunskaper. Idén om "Grej of the week" har faktiskt slagit ut mycket bättre än jag trodde och eleverna ser alltid fram emot nästa "Gotw". Kanske era barn har berättat något hemma om vad vi talat om? Vi började för flera veckor sedan med Stonehenge - Ett riktigt trumfkort som alla blev förtjusta av och satte våra hjärnor i arbete. Jag trodde att intresset efter detta måste bli mindre, eftersom det är svårt att slå något så märkvärdigt. Men nästa Gotw som handlade om Djingis Khan och mongolväldet uppskattades också, liksom den som handlade om kapplöpningen till månen. Den senare inträffade dessutom i samband med solförmörkelsen, så mångas tankar kretsade ute i rymden de dagarna.

Men den senaste "grejen" berörde vargarna på ett nytt sätt. Då fick eleverna höra berättelsen om Rosa Parks, den mörkhyade kvinnan i Alabama som vägrade lämna sin sittplats i bussen åt en vit passagerare trots att lagen sade att hon måste göra så. Vissa historiska händelser upplever vi idag som sagor, berättelser som ligger bortom oss och inte direkt berör oss även om de är sanna. Historien om Rosa Parks berörde eleverna direkt och deras avståndstagande visade deras övertygelse om att man inte får fuska med de mänskliga rättigheterna.

Påsklunch bjöds vi på redan i torsdags, eftersom delar av kökspersonalen kommer att vara ledig i slutet av nästa vecka. Vi bjöds på underbara läckerheter och vargarna åt med god aptit av lax, ägg och Janssons frestelse. Det var synd att jag inte hann få bild på deras ansikten när det meddelades att de fick ta mer köttbullar =)

Bilderna den här gången är från påsklunchen:


/U

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar