söndag 22 april 2012

Yalla! Yalla! - vecka 16Efter ett välgörande påsklov var vi då i måndags tillbaka i skolan fulla av arbetsiver. Yalla! Yalla! som betyder skynda på persiska är verkligen ett uttryck som beskriver den period vi har framför oss nu före sommarlovet. Vi har en hel del spännande att hinna med före det blir sommarlov. En av de största och mest utmanande händelserna som vi har framför oss är nog sommarexpeditionen som går av stapel 23 maj.
Under veckan har jag varit och vandrat sommarexpeditionsrutten tillsammans med Ulrika och Juho. Vi kommer att paddla 6 km och vandra 8 km genom underbar natur. Inför sommarexpeditionen behöver vi tänka extra mycket på förberedelse och Heartware, som är ett av skolans tyngdpunktsområden. Om vi är väl förberedda inför expeditionen kommer vi också att kunna behålla en positiv mental inställning även när det blir tungt och vi blir trötta. Vi behöver förbereda oss på olika sätt inför expeditionen och här har jag samlat några tankar om hur vi på bästa sätt kan förbereda oss.
  • Vi behöver förbereda kroppen genom att vänja den vid att gå längre sträckor. Förbered er gärna hemma genom att ta en eller två långa promenader varje vecka .
  • Vi behöver förbereda oss mentalt genom att ta reda på mer om de olika skedena i expeditioner och vad vi kommer att göra.
  • Vi behöver träna oss på att peppa oss själva och andra när det känns tungt.
  • Vi behöver planera så att vi har bekväma kläder och skor och att vi har det material vi behöver.
Jag har på känn att detta kommer att bli en intressant och spännande utmaning för oss alla och jag ser redan fram emot det :) Mer om sommarexpeditionen hittar ni här.

En av våra klasskamrater Adam har deltagit i världens största pianotävling för barn och ung,  Steinway Festival Competition. Nu kan man rösta hans bidrag vidare till den nordiska finalen i Köpenhamn. Så RÖSTA på vår fantastiskt duktiga pianist Adam! Mer information om tävlingen, hur ni går tillväga vid röstningen och Adams bidrag hittar ni här.

I torsdags fick vi spela, sjunga och dansa tillsammans med jazztrion YallaBEN som framförde en musikföreställning för oss. Eleverna fick vara med och spela instrument, sjunga och dansa.

Leoparder och björnar dansar med vargar :)

En varg får vara med och sjunga och gör det med bravur :)

På EQ-verkstaden tillsammans med Björnarna gjorde vi övningarna autografjakten och tvillingmålning.

 ”Har din pappa glasögon?” 
”Har du kusiner i något annat land än Sverige?” 
”Har du vita strumpor?”I fredags körde elevens val igång på lunchen. Eleverna i skolan har fått rösta fram vilka rätter de skulle vilja se på matsedeln i skolan och i denna omröstning har fem rätter valts som kommer att serveras på fredagar de närmaste veckorna. Idag fick vi spagetti med köttfärssås till lunch. De andra rätterna som röstades fram var tacos, pasta carbonara, köttbullar och nudelwok med kyckling.
I engelskan har vi under veckan jobbat mycket med hörförståelser och kommunikativa övningar i engelska med teman färger, siffrorna 0-20 och uppmaningar. 


”What´s your telephone number?”
I matten har vi börjat med geometri. Vi har pratat om olika geometriska kroppar samt hörn, kanter och sidoytor. Vi har jobbat med uppgifter i boken och jobbat med laborationer. 

"Hmmm, hur många kanter har en pyramid?"

En av våra klasskamrater berättar om hönor och delar ut ägg från olika hönsraser.

Tillverkning av pappersflygplan pågår inför testningen av vilken flygplansmodell som fungerar bäst. Vi kom fram till att flygplan med kompakt och spetsig nos och avsmalnade kropp flög längst. 


Vargar målar av solsystemet.


Ha en fortsatt trevlig söndag!


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar