fredag 6 april 2012

Barnboksgala och påskfirande - vecka 14


Ännu en vecka fullspäckad med roliga aktiviteter har nu nått sitt slut och nu väntar ett välförtjänt påsklov för oss alla. Veckan inleddes med samling i gympasalen med anledning av den internationella barnboksdagen. Under galan delades olika pris ut till eleverna i fyran som jobbat med att skriva egna böcker under en längre tid. Läs mera om barnboksgalan här.

Några av fyrorna kom till klassen och gav oss smakprov ur sina intressanta böcker. Här får vi höra ett stycke ur en Science fiction inspirerad bok.

I tisdags återvände en av våra klasskamrater till skolan efter att ha befunnit sig på äventyr i Indien sedan jullovet. Vi hälsar honom varmt välkommen!!!

En del påskpyssel har vi också hunnit med. Vi har målat ägg inför äggpickningen och så har vi gjort påskkycklingar.  Ett gäng bedårande påskkycklingar blev det! 

"Tittut!"


 
I engelska har vi tagit tillfället i akt och jobbat med temat påsken.

 Rastaktiviteter i strålande solsken.

På skärtorsdagen ordnades en hel del fina programpunkter. Vi började med en mycket stämningsfull samling i kyrkan där vi bland annat fick se en dramatisering av Jesu korsfästelse och uppståndelse. 

 Jesu lärjungar hälsade oss välkomna till kyrkan.

Vargarna bänkade.

 "Jesus går upp till Jerusalem..."


 Den sista måltiden dramatiseras.


 Treorna sjunger en sång.


 En häxa och hennes något bångstyriga kvast på väg till Blåkulla tog sig tid att stanna till hos oss. Då passade hon på att dela ut påskägg till eleverna efter lunch.


Uppdukat till påsklunch med vita dukar och utsökt mat. Mycket stämningsfullt!


Äggpickningsfinal ordnades efter påsklunchen på torsdag. På förmiddagen utsåg vi klassens representant som sedan gick vidare till att tävla mot representanter från de andra klasserna. Här tävlar vår representant mot treornas representant. I denna duell vann treornas representant, som även vann hela finalen.

 Efter äggpickningsfinalen var det dags för Chicken race i Hjorthagen.


Chicken race - kycklingar på språng!

Snipp, snapp snut så var påsksagan slut. Med hopp om en glad påsk och ett härligt påsklov!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar