måndag 7 oktober 2013

På lunchbesök!

Hej igen vargar!

Många av de flitiga författarna i vargklassen är nu nästan klara med sina deckare. Ett kapitel till här, en pärmbild där och så lite korrekturläsning. Jag måste säga att vargarna har jobbat bra och dessutom med stora leenden på sina läppar genom hela processen. Det skall verkligen bli spännande att läsa deras alster när de är helt klara.

Den gångna veckan hade vi i klassen besök av tandhälsovården. Vargarna bevisade att de vet hur man skall sköta sina tänder och fick samtidigt inbjudan att vara med i en tandborstartävling. Blåvalsklassen vann tävlingen för Åk 1 i fjol, så chansen finns även för oss, trots att hela Sverige deltar.

I den här veckans bildarkiv inbjuds bloggens läsare att ta del av en skollunch med klassen. Till skillnad från de flesta andra klasserna har vi äran att äta i "Pikku kamari". Det är skolan representationsmatsal, med sin egen övervakare Rocky (ett gosedjur), vita dukar på borden och extra pynt i form av tända ljus, höstlöv eller juldekorationer. Mysfaktorn i denna matsal är snäppet högre, men medför också ett extra ansvar. Ansvarseleverna torkar tabletter och dukar undan smör och bröd, medan samtliga elever ansvarar för allmän snygghet och matro. I den här matsalen får man bl.a. ta maten själv, i stället för att få den serverad åt sig. Jag tycker vi klarar detta ansvar ganska bra och vi är tacksamma över vår fina "Pikku kamari" som förresten betyder "Lilla kammaren". Det är dit vi går då vi är hungriga som vargar =)
Tandhälsovården på besök


Ett av våra serveringsbord i Pikku kamari

* Slurp * för soppa!!

Det mjuka brödet gick åt.

Glada miner över vår fina matsal

Fotboll på rasten

En kär sysselsättning för många på rasten

Ha det så mysigt i den annalkande hösten. Vi ses!

/Uffe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar