lördag 14 december 2013

Tomtarnas verkstad


Det är egentligen otroligt hur mycket som sker i en skola under en dag, för att inte tala om en hel vecka eller längre tid. Alla aktiviteter och verksamheter, all kunskap som lärs in, alla upplevelser som erfars! Den gångna veckan har vi på skolan uppmärksammat Nobeldagen 10/12, som också markerade avslutningen på höstens Nobeltema. Årskurserna fyra, fem och sex hade inom ramen för temat gripit tag i pennorna (tja, datorerna), letat inspiration, låtit fantasin flöda och förvandlat sig till författare. På tisdagen var det dags att utse tre författare per klass som erhöll diplom för sina arbeten. Samtidigt delades diplom ut till två extra hjälpsamma klasser. Det blev en riktigt trevlig och stämningsfull avslutning på höstens stora projekt.

I skolan övas det nu flitigt inför julfesterna och i många klasser pyntas det och pysslas det. Bilderna här nedan från vargarnas träslöjd för mina tankar osökt till Disneys "Jultomtes verkstad", där nissarna kastar pil med svansarna som skall på gunghästarna och målar bräden med schackrutefärg. Vilket härligt gäng!

Fredagen krönte veckan med Luciafirande. Tyvärr saknas bilder från Luciatåget, då jag själv tyvärr var sjuk den här dagen.

Ha det riktigt adventsmysigt allihopa!


Maximal kraft vid borrning kräver rätt arbetsställning.


Vem vinner?


Precisionssågning.


Pyssel på golvet.


Koncentration på hög nivå.


Vår fastklämda programledare vid den stämningsfulla Nobelsamlingen


Högläsning av prisbelönad deckare.


Även sexorna var på besök på tisdagen och hängde med vargarna större delen av dagen.Torsdagen avslutades med en ofrivillig brandövning. Men vargarna visste vad de skulle göra och minerna var så här glada trots snålblåsten.


Fredagsidrott på skolgården, tagen av en påpasslig rastvakt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar