söndag 26 januari 2014
Veckorna efter trettondagen och fram till fettisdagen/sportlovet brukar ibland kallas för "oxveckorna". Perioden har fått sitt namn av att det denna tid är en lång period utan avbrott i form av extra helger och dessutom är mörkt och kallt. Många upplever tiden som trög och långsam, vilket tros ha gett perioden dess namn. På Gripsholmsskolan upplever jag att vi fått ordentlig fart på oxveckorna: Snön har gjort att tiden känns ljus i jämförelse med december och verksamheten på skolan sjuder av liv och aktivitet!

Den gångna skolveckan hölls dessutom öppet hus på lördagen. Föräldrar, släkting och andra nyfikna strömmade till skolan för att bekanta sig med skolans utrymmen, ta del av undervisningen och träffa lärarna. Det blev en riktigt lyckad dag och både barn och vuxna var nöjda med arrangemanget.

En annan höjdpunkt var torsdagen, då skolans mentor Renata Chlumska träffade eleverna för att berätta om sina senaste äventyr och hur hon tränar sina heartware-egenskaper inom kommande utmaningar. Hennes nästa mål låter science fiction: Renata siktar på en rymdresa! Hon kunde verkligen övertyga oss om att ingenting är omöjligt bara man bestämmer sig för en sak - det gäller bara att möta utmaningarna med positiv attityd och att inte ge upp när det känns motigt. Tack för tipsen Renata!


På syslöjden planeras bilder som skall tryckas på tyger 

Matematiklektion i vargklassen

 Korsord, synonymer o antonymer på svenskan

 Renata berättar för eleverna om sina äventyr

 Eleverna lyssnade spänt på hur Renata kommer att resa ut i rymden
 Öppet hus: Vargarna har SO
Även föräldrarna fick denna dag lära sig om den nordiska mytologin

Ha en riktigt bra fortsättning på vintern!
/U

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar