måndag 3 februari 2014

Att känna sina känslor


Berätta om en gång när du var riktigt glad. Och hur var det den gången när du var riktigt ledsen? Blyg? Besviken? Vargarna har i den gångna veckan funderat över vilka olika känslor som kan skölja över en - oftast utan att man kan påverka det! Vi kommer under våren att fokusera mera på EQ och använda oss av lektionsövningar inom ramen för "trevlig skola". Vår klass är glad och trevlig, men vi kan alla bli bättre på att se varandra och fundera över hur de runt om oss mår.

Att bekanta sig med sina (och andras) känslor kommer också att vara till stor nytta när vi under vårterminen mer och mer börjar presentera och uppträda inför klass. Vi har idag besök Åk 6 för att se några exempel på hur det går till när de presenterar böcker i klassen. Visst blev vi imponerade: Tydliga röster och fina keynotes gjorde presentationerna högklassiga. Publiken fick även den höga poäng: Tyst under presentationen och beröm och uppmuntrande kommentarer efteråt.

Sen är det ju det här med VAD man skall säga. Hur skall man komma på det? Vargarnas uppgift att skriva insändare är ett första steg i att öva ställningstaganden och att formulera sig i text. Det hela ser riktigt bra ut så här långt!

 Sist kommer några bilder från veckan som gick:

Ytor jämnas ut….


….med hjälp av filar


Vissa material är lättare att fila än trä  


Olika tekniker behövs för olika delarBesök av björnarna. Juho gav oss en rejäl information om stafettkarnevalenBesök hos ÅK 6 som visade prov på fina presentationer!

Ha det bra!
/U

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar