söndag 2 mars 2014

Tillbaka från sportlovet!


Hej på er!

Vargarna kom tillbaka från sportlovet utvilade och glada. Vi förnyade oss en smula i klassrummet för att få en upplevelse av att vi igen kan påbörja något nytt. Vargarna fick nya sittplatser och nu får alla flickor sitta med flickor och pojkar med pojkar. Sittordningen byter vi med jämna mellanrum, så det skall bli roligt att få testa på denna lösning.

Vargarnas är inne i en tid av projekt och arbeten. I NO har temat varit elektricitet under flera veckor och eleverna bygger nu egna konstruktioner som skall förses med elektriskt ljus. De flesta bygger hus med möbler, gardiner, tapeter och allt annat som behövs i ett riktigt hus - inklusive belysning. Det skall bli spännande att se slutresultatet och meningen var att den här veckan visa eleverna i arbete med sina byggnader. Tyvärr fumlade skribenten med bilderna (Bara en kvar efter överföringen) :/

Elevernas djupdykning i elektricitetens värld utmynnar förutom dessa arbeten i ett NO-prov i slutet av vecka 10. Lycka till!

I SO har Sveriges geografi och landskap varit huvudtemat under flera veckor. Just nu gör vargarna individuella key note-arbeten som de kommer att presentera i klassen under veckan. De har blivit riktiga forskare och stortrivs med denna uppgift.

Ha en skön fortsättning på vintern (?)


Grupparbete: En låda inreds till att bli ett upplyst hus. Möbler, rum 
och tapeter planeras och hela arbetet dokumenteras på datorn
Mvh
U


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar