torsdag 20 februari 2014

Alla hjärtans skola

Hej alla bloggläsare,

Vargarna har knogat på sedan nyår, dag har lagts till dag och veckorna har fört oss fram till sportlovet. Den sista veckan innan lovet oroade sig många elever för det stundande provet i matematik, men så gott som alla kunde efteråt känna på sig att det lyckades bättre än de tänkt sig. För visst är det så, att situationer som känns obekväma eller pinsamma oftast beror på att man är osäker inför slutresultatet - och omvänt: ett svagt resultat hänger ofta ihop med nervositet och osäkerhet. Alla vargar var den här gången bättre beredda på provsituationen och många klarade helt av att lägga nervositeten åt sidan. Övning har gett färdighet - Bra jobbat alla vargar!

På Gripsholmsskolan talar vi ofta om det nödvändiga med att man inte skall ge upp, utan våga och orka jobba vidare för att nå sitt mål. Skolans heartware-mentor Renata jobbar ju ständigt med att hjälpa oss i dessa övningar. Men det räcker inte bara med att bita ihop i blint raseri, utan behöver också hjärta i den övning vi utsätter oss för i jakten på att uppnå våra mål. Att ha hjärta betyder för mig att ha lugn, att känna sig själv, att försona sig med uppgiften man har framför sig, att lita på att man kan nå ett steg till. Utan hjärta blir träningen kallare, mer steril och resultatet skralare. Dessutom allt blir övningen mindre rolig. Vargarna har under det här skolåret kommit en bra bit i sin heartware-träning, något som även vinterexpeditionen visade!

På fredag var det dags att hylla alla sorters hjärtan då vi firade alla hjärtans dag. Det var ett trevlig och varierat program vi fick ta del av under samlingen i idrottssalen. Det var verkligen värme och glädje och dessutom fick alla en egen ros, varefter rektor delade ut personliga kramar till alla eleverna.

Hoppas nu att sportlovet är skönt för er alla, vi ses efter lovet! Lilla aktuellt tillsammans med björnarna.
 Provdags.
 Alla hjärtans dag-samling.
 Rosor till alla!
 Glada vargar!
 Sista dagen innan lovet!
 Rektorns hälsning.
 Även eleverna uppmanades att utdela extra kramar denna dag.
Nästan som en examensdag med rosutdelning =)

Vi ses snart igen, ha det bra!
/U


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar