söndag 13 april 2014

Ut med skräp och in med musik!


Hej alla läsare!

På måndag hjälpte Gripsholmsskolan till att snygga upp Mariefred en smula. Eller smula och smula - det var verkligen en hel del skräp vi samlade ihop då vi deltog i Skräpplockardagen. Det var åtskilliga kilon som rensades från gator, diken och vägrenar. Måndag morgon var grå och duggregn piskade över bilrutan på vägen till jobbet och det kändes inte som den perfekta dagen för uppdraget. Men se så bra det går då man angriper en uppgift med heartware - Alla ställde upp med bra inställning, duggregnet upphörde och efteråt kände vi oss alla nöjda med vår insats!

Den andra stora händelsen under veckan var fredagens konsert. Alla skolans körer samt flera musiker uppträdde då med en härlig blandning av roliga, stämningsfulla och rockiga låtar. Vi skattade, applåderade och till och med en och annan tår kunde man se. Tack till alla som uppträdde, och även till publiken som visade så fin uppmärksamhet.

I övrigt har veckan bestått av mer matematik i form av räkneövningar med bråk, i SO / svenska har vi gjort runstenar med egna meddelanden skrivna med runor och de första stafettkarnevalsträningarna har dragit igång. Nu hoppas vi på en fin vecka inför påsk!

Vi ses!
 Sopplockning längs med dikeskanterna.
 Vi plockade gruppvis tillsammans med björnarna.
 En gång i veckan ser vi på Lilla aktuellt. Vargarna hänger bra med i nyhetsflödet.
 Fredagens konsert: Badrock!
 Cellospel av en välbekant varg!
 Publiken lyssnade hänfört på det väl framförda stycket.
 Träslöjd: Vargarna gör pussel
 Men lövsåg delar man in sin platta i bitar.
 Att göra att pussel betyder att man gör bitar av ett motiv.
 Lövsågen går att vinkla medan man sågar.
Efter att bitarna sågat ut är det dags att måla motivet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar