söndag 18 maj 2014

Lektioner, träningar, grönsaker och musikal.

Hej på er!

Veckan som gick var innehållsrik och varierande. Stafettkarnevalen är nu på mångas läppar och visst krävs det förberedelser: Information och löpsträckor delas ut, mat bokas, träningar hålls osv. Vi ser fram emot det spännande äventyret!
   På onsdag besökte vi ICA och fick en lektion i ekologi, grönsaker o frukt av John och Jonas. Vi fick se, känna och smaka på både vanliga och ovanliga produkter på grönsaksavdelningen. Det blev väldigt intressant och roligt att se hur vargarna ivrigt tog för sig av både nya och gamla favoriter. Vi bjöds bl.a. på blåbär, jordgubbar, melon, hallon, mangostan, drakfrukt, selleri, rambutan, mango och säkert flera till som jag glömt. Vargarna visade stort intresse och ville smaka på allt! ICA-klillarna var väldigt trevliga och det var extra bussigt att vargarna fick med sig valfri(tt) äpple, apelsin eller paprika hem (som innehåller mer C-vitamin än till och med apelsin).
   På fredag blev det också en ändring i programmet: Förskoleklassernas musikal "Fred & Marie" hade flera platser över till den sista föreställningen på fredag. Fyrorna fick därför inbjudan och så klart hoppade vi på! Vi fick då se berättelsen om häxan, den elaka drottningen, den förtrollade kungen och monstren i Hjorthagen - som alla levde i det rysliga Mariekrig. Fred & Marie lyckades vända det hemska till något gott och vann ett par föräldrar på köpet. Det var fantastiskt roligt att se de unga skådespelarna genomföra denna musikal, hur de sjöng och vilket jobb som låg bakom. Det var riktigt proffsigt!

Ha det bra alla vänner!
//U
Tisdagens svenska: Vi komparerar adjektiv

Vargarna gjorde egna tabeller på datorn i stil med "Liten- mindre-minst"

Björn dök upp i klassen för att berätta om hur man skall hitta rätt på Olympiastadion i Helsingfors 
ICA-besök: John visar en spännande drakfrukt
 Vargarna smakade på allt som bjöds
Vargarna upptäcker grönsaksavdelningens läckerheter
Fredag: Musikalen "Fred & Marie" har avslutningsföreställning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar