fredag 30 maj 2014

Vilket gäng!

Hej på er!

Jag har ännu inte riktigt återhämtat mig från Stafettkarnevalen. På ett bra sätt, alltså! Det var ett otroligt fint gäng som deltag i resan, ni visade stort ansvar och mognad, alla var glada och till och med vädret var super! Nu ser de allra flesta redan fram emot nästa års stafettkarneval! Vargarna och Björnarna blir troligtvis de sista klasserna som har chans att åka till karnevalen två gånger, så vi hoppas att alla kan vara med då.

Under helgen i Helsingfors var det svårt att hitta tid till länge skriverier på stafettbloggen. Därför kommer en kort version här:

Torsdag: Avfärd till Värtahamnen/Stockholm med buss, ombordstigning på Silja Symphony, stående bord till middag, härlig utsikt över Stockholms skärgård från däcket, besök på bryggan och träff med Styrmannen, underhållning av brasilianare, in i hytterna, spännande övernattning.

Fredag: Ankomst till Helsingfors, Promenad till hotellet, pasta till lunch, vidare till Olympiastadion, deltagande i flera lopp, underbart väder, massor med elever o hejarklackar, hamburgare mm på Chicos restaurang, spårvagn till centrum, in på hotellet, God natt!

Lördag: Frukostbuffé på hotellet, promenad med alla grejer till Stadion, deltagande i inmarschen och masstafetten, bråttom till tågstationen, iväg mot Åbo, trevlig tågfärd med många skratt, ankomst till Åbo, promenad till RAX pizzeria vid Åbo torg, promenad längs med Aura å mot hamnen, paus nära slottet, in på Viking Grace, Tax Free-shopping, Fotboll på TV i mångas hytter, God Natt!

Söndag: Framme i Stockholm tidigt på morgonen, alla nöjda, Tack för en lyckad resa!!

Den inkommande veckan kommer vargarna att stå för programmet vid nationaldagssamlingen på torsdag. Vi håller som bäst på att skapa kulisser och rekvisita, roller har blivit utdelade och snart är det dags att börja öva själva skådespelet. Historien vi skall spela är spännande och sagolik, men jag var ändå lite överraskad över hur väl idén togs emot - Alla vargar jublade över idén och är ivriga på att få ihop ett bra nummer på scenen.

Ha det riktigt bra allihop!!

 Eleverna samlas för att lämna Silja Symphony framkomna i Helsingfors
 Fåglar har målat en av Finlands stora författare vit, till vargarnas stora glädje
 Vädret under Stafettkarnevalen var fantastiskt (+25)! Eleverna var bra på att skydda sig från solen och drack mycket vatten.
 Gripsholmsskolans första tävling skall snart starta. De svarta skjortorna var varma, men gjorde att vi i publiken ganska snabbt kunde se våra vänner nere på banan.
 Samling inför upprop före tävling.
 Lördag: Paus på vägen till Olympiastadion för tävlingsdag nr 2
Inmarsch: Skolans fana och den för året nya maskoten fungerade utmärkt och stack ut ur mängden på ett trevligt sätt bland ca 100 andra bidrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar