söndag 5 oktober 2014

En hälsning från en gammal vän!


Hej!

Det är roligt att få hälsningar. Idag tutar mobilerna fram snabba och korta sms och i chatten på datorn smattrar meddelanden in för många av oss. Kanske är det därför som det känns extra roligt att ibland få brev eller, som i det här fallet, ett vykort. Vargarna har igen fått hälsningar av Ann-Kathrin Bauer, som praktiserade i vargklassen för ett och ett halvt år sedan. Vi fick ett vykort som var postat i Portugal och läste tillsammans igenom det i klassen. Det var intressant att se hur vargarna drömde sig bort: Hur var det då, när hon var med i klassen? Oj, så länge sedan det känns! Var ligger Portugal?

Vykortet fick flera av vargarna att stanna till och reflektera över tid och rum: "Vi har faktiskt blivit äldre, vuxit och upplevt mycket. Och vi fortsätter att uppleva och lära oss." Vargarna börjar inse att kalendern inte bara går runt, runt. Vi rör oss framåt och bärs med av tiden - ständigt mot framtiden.

Under veckan har vi målat våra lerfigurer, arbetat med Zick Zack böckerna i svenskan och i matematiken fortsätter vi att repetera fjolårets uppställningar av de olika räknesätten. Veckan innehöll också det första provet i engelska och i SO har vi nästan avslutat kapitlet om kristendomen.

De äldsta klasserna på Gripsholmsskolan har i år fått sin egen elevrepresentation. Klasserna 5-7 har valt representanter till Elevkåren som med jämna mellanrum träffar rektor och vicerektor för att framföra klassernas önskemål och tips till skolledningen. Vargarnas två representanter var med på det första mötet och kunde väldigt ingående rapportera om diskussionerna och besluten som togs i elevkåren. Bra jobbat!

 En hälsning från en gammal vän

 Måleriverksamhet i verkstan

 Mumindalens nya invånare får färg

 Missa inte vernissagen, där alla figurerna kommer att ställas ut!

 Vargarna jobbade flitigt...

 ...och koncentrerat...
 ..och tyckte det var roligt!

 Dessutom skötte de städningen exemplariskt!

Klassrepresentanterna rapporterar senaste nytt från elevkåren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar