fredag 26 september 2014

Nyhetsrapport från Vargarna v 39

Det här veckan har egentligen inte innehållit några större ovanligheter, men har ändå känts som en speciell vecka på sitt eget vis. I vårt klassrum har vi nu en vägg med ridderliga vapensköldar som bidrar till en trevlig stämning när man kommer in i klassen. Skolans tema kring Tove Jansson har utvecklats av vargarna som har hjälpt till med att utvidga Mumindalen med flera invånare. Eleverna har hittat på egna varelser som både hjälper och stjälper för de andra i Muminvärlden. Figurerna har planerats, ritats, beskrivits och nu också formats av lera. Mer avslöjanden kan det inte bli här, eftersom resultaten blir offentliga först under höstens vernissage, veckan efter höstlovet. Kom ihåg att boka in torsdagen 6:e november då skolan visar klassernas alster kl 15-17:30.

Vi har den här veckan diskuterat matvanor med vargarna. Det är viktigt att äta när man växer och vargarna gör av med en hel del energi både i klassrummet, på rasterna och förstås på sin fritid. Jag är glad över att flera föräldrar hört av sig visat sitt stöd när det gäller att uppmuntra barnen att äta ordentligt under lunchen. Jag tycker också att eleverna blivit bättre på att ta mat åt sig och glömmer inte grönsakerna lika ofta som förr.

Hösten är i antågande på allvar nu. De första höstregnen och kalla morgnarna har vi nu upplevt. Men inte klagar vi för det. Årstiden bjuder på sprakande färger och frisk luft. Vargarna leker som vanligt på rasterna, men det kan vara bra att tänka på att årstiden småningom kräver lite varmare kläder.

Vargarna har i SO:n undervisats i kristendom (Alla världsreligionerna finns med i läroplanen). Jag har imponerats över deras intresse i ämnet och på fredag hade vi ett litet förhör i ämnet. Förhören är ännu inte rättade, men en första anblick visar att eleverna har klarat det bra.

Ett stort Tack till vargarna som överraskade mig idag med anledning av min födelsedag! Jag kommer att tänka på er på lördag, då den egentliga dagen kommer.

Vi ses snart igen!
//U

 Jag och Camilla i rastvakternas nya röda västar
 Utsikten från vargarnas klassrum: Gripsnäs äppelträdgård med Hjorthagen i bakgrunden
 Läraren får en present av snälla elever!
 Vi jobbar med lera
Vargarna skapar lerfigurer som de själva hittat på


 Eleverna jobbade koncentrerat och noggrant
Fredagens test: Förhör i religion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar