lördag 29 november 2014

Första advent!


Mörka november har susat förbi och i skrivandets stund är mitt hem nystädat och julpyntat. På matbordet väntar adventsstakens fyra ljus och på spisen sjuder glöggen. November har varit en mörk månad och hade det inte varit några timmar sol idag hade månaden gått till historien som den mörkaste i minnaminne.

En hopplös förkylning höll mig borta från skolan en tid. Återseendet av vargarna värmde stort och jag var glad över att se hur mycket som blivit gjort medan jag var borta. IUP-samtalen rullar också på och det är verkligen intressant att reflektera över hur mycket vargarna gått framåt i form av tålamod och mognad. Men samtidigt som klassen blivit äldre och mer rutinerad har också många småregler naggats i kanten. Att hålla ordning på sitt material (nu när de har egna skåp) borde fungera bättre, att gå på toa under lektionen eller att gå ut när rasten börjar borde nu fungera utan tillsägelser. Vi kommer att skärpa till reglerna för återstoden av terminen - inte för att situationen är kritisk, utan för att undvika att den blir det.

På fredag besökte vi kyrkan och invigde advent - väntan på julafton. Det var en vacker morgon och promenaden till kyrkan blev riktigt rofylld. Vi fick höra fina sångframföranden av skolans körer och vid återkomsten till skolan bjöds det på varm saft och pepparkaka vid ett pyntat bord på skolgården. Lunchen avnjöts denna dag i en lika vackert dekorerad matsal. Missa inte ett besök i den nu under december, för den är verkligen värd en titt.

Ha nu en riktigt skön 1:a advent!

 /U


 Glada vargar på fredag morgon

 En vacker morgon för en promenad till kyrkan...

 ...med ståtliga Gripsholms slott i fonden

Kören skänker oss i julstämning

Julfika!

Glada tomtar stod för serveringen


Årets pepparkakshus påminner oss om höstens Tove Jansson-tema 

Mumin och hans vänner hälsar oss God Advent

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar