torsdag 13 november 2014

Vargarnas senaste veckor

Nu var det ett tag sedan det kom ett inlägg från vargarna. Anledningen till det är att Uffe har varit på Kuba, sedan blev det höstlov och efter det blev det en rivstart med vernissage. Det här blir ett litet sammandrag av vad vargarna har haft för sig de senaste veckorna genom mitt perspektiv. Jag följer vargarna under alla deras lektioner varje dag så jag tänkte dela med mig lite av vad de har för sig när Uffe inte är med. 

Varje tisdag går vargarna till IP efter lunch för att ha idrott i deras stora idrottshall. De senaste veckorna har vi fokuserat på racketsporter. Vi har hitills haft badminton och tennis. Julia blev riktigt imponerad av vargarna i tisdags då det visar sig att många är väldigt duktiga på tennis. Kul!Onsdagarnas idrottslektioner spenderar vi första halvan utomhus och andra halvan i skolans idrottshall. Där har vi under de senaste veckorna kört basket, stationer och igår hade vår egen hiphop-drottning dans. Alla vargarna berömde henne efter lektionen och tyckte att det här med hiphop-dans var väldigt roligt.
Det är inte bara Uffe som har varit borta, Ia har även hon varit borta. Lena, som vanligtvis jobbar i delfinerna, kom då in i klassen för att ha EQ-övningar med vargarna. Hon höll i två olika övningar som vargarna genomförde alldeles utmärkt. 
På engelskan har temat varit "Fairytales".  Temat inleddes med att de fick göra ett skådespel av tre kända berättelser. De senaste lektionerna har vargarna fått skriva sina egna fairytales, eller berättelser som det heter på svenska.

Här ser ni gruppen som framförde "The ugly duckling"

"Hanzel and Gretzel"-gruppen"The three little pigs" framfördes av dessa skådespelare:


Förra veckan var det som sagt vernissage. Det kom väldigt många besökare till skolan och det var jättebra stämning. Jag som jobbade i Kaféet hade nästan inte en lugn stund även om många av eleverna hjälpte till. En varg som var kvar en stund under eftermiddagen hjälpte till i disken, tack så mycket!
Vargarna har målat abstrakta bilder precis som Tove Jansson. De fick gå ut på skolgården och fota ett motiv som de fick måla av och sedan färglägga med "fel" färger. 

De har även fått komma på sina egna muminfigurer. De har fått komma på hur deras karaktärer passar in i muminvärlden och vilka karaktärsdrag de har. De har sedan fått skapa figurerna i lera. De har varit väldigt påhittiga och klassrummet såg väldigt fint ut under vernissagen. Bra gjort vargar! 
Alla teckningar och lerfigurer är kvar i klassrummet under några veckor till om ni inte hunnit  beskåda vargarnas konstverk än. 
/ Camilla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar