tisdag 27 januari 2015

Vargnyheter

Vargnyheter:

Vi har inlett ett nytt projekt: Klasstidning! Alla vargar kommer att hjälpas åt för att framställa en egen klasstidning med intressanta reportage, intervjuer, undersökningar, spelrecensioner, serier och sportnyheter. Vargarna har nu fått sina ansvarsområden tilldelade och planeringen är inledd. Tänk om vi kunde få tidningen klar till sportlovet? Det kan gå, men vi har ju också annat som måste bli gjort i klassen; Vi håller nu diktamen en gång i veckan (för rättstavningen) och i matten är det dags för prov nästa vecka.

Senaste lördag hade vi skoldag och öppet hus på skolan. Många vargar hade förhinder denna dag, men det var roligt att så många föräldrar tittade ut för att besöka oss i vårt klassrum och i syslöjden. På SO-lektionen stod Europas karta och länder på schemat och många föräldrar togs sig an samma uppgift som eleverna fick.

Överlag var det fin vecka, med flera otroliga dagar av snötäckta landskap och sol. Även dessa minnen förevigades med kamera och finns med bland veckans bilder.


 Måndag: Eleverna arbetar en sista gång i grupperna från temadagen om samerna

Tisdag: Eleverna klistrar in de första reglerna i sina små, men nya diktamenshäften

Fredag: Strålande sol och utsikt från klassrummet mot Gripsnäs.

Fredag: Apotekarängens skidspår invigs av eftis/klubben. Också vargarna börjar åka skidor på idrotten denna vecka.

Lördag: Personalen på skolan samlad inför öppet hus-dagen

Lördag: Eleverna arbetar med kartbok och övningspapper

Med hjälp av kartbok hittar eleverna namn och läge på Europas länder

Slutuppgift: Omtyckt geografiövning på datorn

Intresserade föräldrar arbetade flitigt med samma uppgift

Måndag: Specialläraren håller en kartläggning i stavning med klassen. I vår hålls en ny, då vi kan jämföra resultaten och se hur vårens rättstavningssatsning lyckats

He en bra fortsättning på veckan!
/U
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar