lördag 17 januari 2015

Vintervecka


Hej allihopa!

Vecka 3 blev en rolig och mycket varierande vecka. Höjdpunkten var besöket av samen Victoria Harnesk som besökte vår skola under onsdag o torsdag. Hon berättade om samerna, deras liv och kultur, jojkade för oss och berättade sagor. Eleverna fick lära sig mycket och skapade i blandade grupper kollage till sagorna de fått höra. Det var väldigt roligt att vargarna inte bara uppskattade sagorna och grupparbetena, utan att deras intresse för samekultur överlag blivit så stort. "Allt om samerna är jättecoolt" uttryckte några vargar det hela. Stort tack till Marta som planerat temadagen och naturligtvis ett lika stort tack till Victoria för hennes trevliga besök!

Tankarna gick av naturliga skäl norrut, till fjällen och snön och vintern. Och visst har vi fått vinter också i Sörmland! Snön försvann visserligen under veckan, men isarna är ännu i gott skick och på idrotten kommer vargarna att ännu kunna åka skridsko framöver. Den här veckan har bland annat tisdagens idrottslektion blivit förevigad av klassens utsända fotograf.

I klassen har vi under veckan talat om stormaktstiden, övat på bråk i matten och presenterat nyhetsartiklar. Vargarna har blivit vana med att stå framför klassen och presentationerna går oftast väldigt avslappnat och naturligt till. Scenvana är något man behöver träna sig till och jag tycker vargarna har gått framåt väldigt fort, vilket jag och de förstås är glada över!

Nu till bilderna:

Idrott: skridskoåkning.
I klassen: Berättelser om stormaktstiden

Sametema: Besök av Victoria HarneskEleverna skapar kollage till samesagorna

I klassen: Nyhetspresentation om en skoterolycka med lyckligt slut.

Ha det bra!
/U


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar