lördag 31 mars 2012

Skolbio och slottsvisning - vecka 13


Hej igen efter en händelserik vecka får jag väl säga även denna lördag förmiddag! Vi har haft en vecka fullspäckad med skobio, slottsvisning, klockan m.m.

Ändringar i schemat gjorde att vi besökte slottet redan på tisdag. Då fick vi lära oss mera om Gustav IV Adolf. Vi fick se porträtt av honom och se hans våning där han hölls fängslad. För att anknyta till detta gjorde vi mindmaps om Gustav IV Adolf på torsdag vilket blev succé!

 Vargarna på Gripsholms slott


 Arbetet med mindmaps i full gång!


På onsdagmorgon gick vi till biografen i Mariefred för att se filmen ”En katt i Paris” som eleverna röstat fram i skolbio-omröstningen. Jag tror att de flesta av oss kan hålla med om att det här var en väldigt bra film. För att anknyta till detta och så att  i föräldrar också skulle få veta lite mera om filmen sände jag ju som bekant hem en svenska-uppgift där eleverna skulle skriva om filmen.
Under förra veckan var intresset för att spela med kulor på rasten explosionsartat. Det intresset håller i sig trots att vädret blev kallare i slutet av veckan. Det är så roligt att se att elever från förskoleklass till fyran samlas kring samma aktivitet på rasterna. 

Kul att spela kula på rasten!


            
På bilden har vi fortsättningsvis jobbat med färglära. Här jobbar vi med nyanser.


I matten har vi fortsättningvis jobbat med vikt, volym och längd. Här jobbar eleverna med att undersöka längd och söka olika saker av olika längd och då hade vi bra användning av metersnören som vi virkat på slöjd. Linda har också varit hos oss två lektioner och jobbat med klockan.  

Vi närmar oss slutet av projektarbetet om engelsktalande länder och vi körde igång med presentationer på fredagen. Fyra grupper har presenterat sina arbeten och de resterande sju grupperna presenterar nästa vecka. Eleverna presenterar muntligt landet de jobbar med och så visar de en Keynote-presentation som de gjort om landet. Eleverna har även gjort affischer som kommer att hängas upp i Viken.

Med hopp om ett fortsatt trevligt veckoslut!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar