söndag 6 maj 2012

Valborgsfirande, adjektiv och världsreligioner - vecka 18


Simningen i måndags blev inte av eftersom ingen av oss hade tänkt på att badet skulle vara stängt på Valborgsmässoafton. En rejäl miss med andra ord :) Vi tar nya tag vecka 20.
I måndags jobbade vi även med tesselering i matten som handlar om att bygga och passa ihop geometriska figurer till mönster. Inspirationen flödade kan man gott säga och det blev fina mönster. Detta fortsätter vi med nästa vecka, så då kommer lite bilder från detta.
 Matte på gång!

Under veckan har vi också jobbat med förberedelserna inför sommarexpeditionen. Vi pratade om utmaningar och hur otroligt bra det känns när man gjort något som man inte trodde att man skulle klara av. Vi fokuserade extra på peptalk och hur vi kan peppa en vän som är trött eller har tappat humöret, det kan vi ha nytta av när vi ska ut på expedition.I samband med vår diskussion om sommarexpeditionen i klassen ville förstås eleverna berätta om sina erfarenheter av utmaningar och expeditioner de sett och hört om. Vi kom fram till att det funnits människor som förolyckats vid bestigning av Mount Everest varpå en elev ställer frågan hur många som dog på skolans sommarexpedition i fjol... 

Jag fick då förklara att vi inte tar ut eleverna på så farliga expeditioner att det skulle finnas fara för deras liv och att denna expedition inte blir fullt lika utmanande som att bestiga Mount Everest. Vi kommer alltså inte att behöva oroa oss för att det skulle finnas fara för någons liv. Vi var till slut ganska överens om att bestigning av Mount Everest kräver en hel del förberedelse och kunskap och att vi inte riktigt är redo för sådana expeditioner ännu men vår sommarexpedition är bra träning och en bra bit på vägen inför de framtida utmaningar de kan stöta på.

Både i Vargarna och Björnarna har vi under de senaste veckorna jobbat med temat världsreligioner och pratat om Kristendom, Judendom, Islam, Buddhism och Hinduism. För att sammanfatta detta tema samlades vi med Björnarna i fredags för att jobba i små grupper kring dessa olika religioner. Resultatet blev ett faktablad med bilder och information om den religion gruppen tilldelats samt en liten reflektion kring vad religion är.Några elever berättar om skolveckan:
Vi har pratat om adjektiv, och även om jag redan visste vad det var,så var det kul. Och idag ( på fredagen) hade vi engelska. Jag ÄLSKAR engelska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! // Maja.
Vi har pratat om adjektiv och det var kul. Och idag ( på fredagen den 4 maj) 
ar det roligaste fredags myset och engelskan och det beror på att jag kommer från usa och
sverige.
Vi har haft det roligt att.Göra svenska och allt vi gjort. Gripsholms skolan är bäst och vi vill bli mera har på Gripsholms skolan.


Ha en fortsatt trevlig helg!!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar