lördag 25 augusti 2012

Välkomna tillbaka till skolan!

Det var ett ivrigt gäng Vargar som samlades på onsdag morgon för att börja skolan igen, denna gång som treor. Det är spännande som lärare att få träffa sina elever igen efter sommarlovet och se vad som skett under sommaren. Tio veckor är en lång tid och mycket hinner hända under en sommar både vad gäller utveckling och erfarenheter. 

Sommaren som varit har nog varit en välbehövlig tid för Vargarna att smälta alla nya intryck som de fått under vinter- och vårterminen, deras första tid i skolan. Det var en lugnare och gladare grupp jag mötte nu i onsdags och jag tror att detta kan vara ett tecken på att de börjar känna sig hemma här i skolan. 

Vi har mjukstartat skolåret med att repetera regler och rutiner, jobbat med samarbetsövningar, haft uteskola med temat allemansrätten, värmt upp hjärnan med lite svenska och matte och framför allt jobbat med sommarlådan.

På onsdag eftermiddag jobbade vi med samarbetsövningar ute. Den ena uppgiften gick ut på att eleverna skulle ställa sig i storleksordning enligt sin skostorlek. Det kan väl inte vara hela världen förstår jag att ni tänker, men övningen innehöll ännu en regel och den var att man inte fick prata. Det ni! Såhär såg det ut.Övningen gick finfint även om jag var tvungen att påminna eleverna om att de inte fick prata :)

Här följder fler bilder från samarbetsövningarna.
På torsdag pratade vi lite bildkomposition på bilden. I anslutning till detta fick eleverna i uppgift att bestämma sig för ett föremål eller en person som de ville avbilda. Sedan skulle de fundera ut var i bilden de ville placera det eller den, i förgrunden eller i bakgrunden, samt hur de skulle illustrera att föremålet eller personen befann sig just i förgrunden eller bakgrunden. Det blev fina bilder och några elever ville gärna visa sina bilder.
På fredag morgon kunde vi till vår stora glädje samlas på skolgården för att inviga den efterlängtade konstgräsplan vid namn Sportplanen och den omtalade klätterställningen Storkboet.


Nina inviger med några väl valda ord och passar samtidigt på att berätta om vilka regler som gäller Sportplanen.


Förväntansfulla elever väntar på att Magnus ska klippa bandet på Storkboet.


Jessica och Christel hissar högtidligt skolans flagga.

I svenskan har vi jobbat med alfabetet genom praktiska övningar och genom att jobba i vår nya bok Språkresan 3. Här jobbar eleverna med att ordna böcker i alfabetisk ordning.Igår fredag delade jag ut skoltröjor inför skolfotograferingen nästa vecka. Jag önskar att jag hade haft en bild att visa er av detta tillfälle. Lyckan och stoltheten över skoltröjorna gick inte att ta miste på och jag fick lov att intyga för en del av eleverna att man får använda tröjan dag och natt om man vill, bara man har den på fredag när det är skolfotografering :)

Detta var allt för denna gång!

Ha en trevlig helg!!!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar