fredag 31 augusti 2012

Vilda djur, fotografering och läxor - Vecka 35

Denna vecka har vi kört igång med temat Djur i Sverige som vi kommer att jobba med under de närmaste fyra veckorna. Temat kommer att integreras både i svenska, matte och NO och eleverna kommer att 

  • ha artkunskap, eleverna har fått 50 djurarter som de ska lära sig att känna igen  
  • göra ett faktablad om ett svenskt djur
  • se naturfilmer och klipp
  • jobba med uppgifter både skriftligen och digitalt, både forskaruppgifter och läsförståelseuppgifter 
  • ha uteskola - vi ska ut och forska om insekter och spindeldjur.Kul ska det bli! Temat inleddes med en kategoriseringsuppgift med vanliga Svenska djur. Eleverna jobbade parvis och fick 3-4 bilder av svenska djur. På tavlan fanns 6 olika "planscher" med kännetecken för sex olika djurgrupper; ryggradslösa djur, insekter och spindeldjur, grod- och kräldjur, fåglar, fiskar och däggdjur. Eleverna fick i uppgift att fundera ut var de skulle placera sina djur och vad namnen på dessa sex djurgrupper är. Intressant var det och eleverna kunde redan en hel del!Idrotten denna vecka har bestått av både simning, cykling, brännboll och fartfyllda lekar. I tisdags cyklade Stefan och Erik iväg med eleverna till strandbadet för att ha simlektioner. 

Trots det svala vädret vågade sig en del av eleverna i vattnet. Det var tappert må jag säga!Kull på gång och då går det undan. Det är inte lätt att veta var man har huvudet och var man har fötterna när det är bråttom :)

Titta så fin vår nya gräsplan är!

 Klara, färdiga, gå!!!


Veckan avslutades med skolfotografering för nästan hela slanten. Att vi i alla fall inte hade tur med vädret kan man ju gott konstatera. Vår skola börjar med sina 200 elever bli så stor vid det här laget att vi inte får plats på gruppbild i gympasalen och därför togs den stora skolbilden ute på nya Sportplanen. I regnet. Rad på rad med elever med regnkläder stod fint uppställda. Snabbt av med jackorna och skoltröjan fram. 1, 2, 3, APELSIIIIN! Och snabbt in till klassrummen tillbaka. Spännande att få se resultatet :)

I övrigt har veckan förlöpt i maklig takt med flitigt arbete och ett ganska stort bortfall på grund av envisa förkylningar. Veckan har också varit den första med läxor för detta skolår och detta har eleverna tagit emot med stort engagemang och alvarsamhet. Detta har de skött mycket bra och jag upplever också att de tyckt om att få mera läxor och mera ansvar, få känna sig lite större helt enkelt.

Ha en riktigt trevlig helg!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar