fredag 7 september 2012

Uteaktiviteter för nästan hela slanten - Vecka 36


Hej på er!

När jag tittar på veckans bilder känns det som om vi haft en riktig friluftsvecka, jag hittar nästa bara utebilder. På tisdag hade vi friluftsförmiddag på Hammarens IP och på onsdag fortsatte vi uteaktiviteterna med uteskola och temat småkryp. 


På tisdag morgon samlades vi på IP för att ha friidrottsförmiddag. På programmet stod löpning, kulkstötning, kast med liten boll, längdhopp och fotboll. Eleverna jobbade i grupper och fick testa på de olika friidrottsgrenarna. Kul hade vi!


 Kast med liten boll på gång. 


 Fika!


På onsdagens uteskolan jobbade vi med temat insekter. Eleverna fick i uppgift att samla in insekter för att sedan forska om dem. Detta var ju minst sagt spännande och eleverna hittade allt från sälgbaggar till tusenfotingar. Skulle eleverna ha fått bestämma hur länge vi skulle hålla på tror jag att vi skulle hålla på än idag...


Forskning på gång!
På engelska har vi jobbat med väder och för första gången har vi gjort uppgifter i anslutning till en enklare text på engelska. En utmaning som eleverna grejade väldigt bra bara de kom igång.


Trots att vi varit mycket ute har vi också hunnit med en del annat. Vi har jobbat hårt med mätning och problemlösning i matte. Vi hade också det första artkunskapsförhöret av tre i NO och eleverna hade inte precis legat på latsidan med pluggandet, bra jobbat!

Det var allt för denna vecka. Nästa vecka har vi förutom den ordinära undervisningen även tulpanförsäljning, Renata Chlumska och Skoljoggen att se fram emot. Spännande!

Trevlig helg!!!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar