fredag 22 mars 2013

Språkbad och Earth Hour - Vecka 13


Denna vecka har vi tagit i bruk ett belöningssystem i klassen som går ut på att eleverna ska samla blåa "pluppar". När de sedan samlat alla 80 plupparna blir det fredagsmys och fri data i 1,5 h, vilket eleverna själva röstat fram. En plupp får man om det varit arbetsro i klassen under lektionen, om man lyckats hålla ljudnivån på en lämplig nivå i matsalen eller om klassen tillsammans gjort något annat väldigt bra.

Vi i Vargarna får vara glada ha Ann-Kathrin hos oss i klassen. Jag har under engelskan och idrotten chans att sitta bredvid och fylla på med inspiration och iaktta hur de enskilda eleverna och gruppen "in action" vilket kommer till nytta för vidareutveckling av min undervisning. Men, mest glädje av detta tror jag att eleverna har eftersom de verkligen får en riktig språkboost i engelska nu när Ann-Kathrin är här. Ett riktigt språkbad med andra ord!

Which pet am I? 
Eleverna fick jobba i grupper med att beskriva ett husdjur. Sedan skulle de beskriva djuret inför klassen, som skulle gissa vilket djur det var. Denna uppgift gjorde de väldigt bra!


Med anledning av att det är Earth Hour på lördag mellan kl. 20.30 och 21.30 så höll Juho en liten samling om detta. Som avslutning på sin presentation inspirerade han oss till att utmana varandra och därmed fortsatte diskussionen i klassen... Diskussionen resulterade i att vi nu har ett litet gäng elever som kommer att komma till skolan klädda i pyjamas på tisdag OM alla i klassen haft lampor, TV och datorer släckta under hela Earth Hour. Utmaningen antas!

Veckans EQ-verkstad avslutades med övningen Knuten.

Nästa vecka väntar påskveckan med en rad olika aktiviteter här i skolan och sedan ett härligt påsklov! Ha en trevlig helg och kom ihåg utmaningen!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar