torsdag 19 september 2013

Nya utrymmen!

Hej Vargar och varginnor!

Det blev igen en händelserik vecka, helt i enlighet med beräkningarna. På måndagen var skolan visserligen stängd, men fyra dagar räckte till för en massa roligheter, erfarenheter och överraskningar.

På tisdag besökte årskurs fyra och fem Åkers krutbruk. Vi färdades dit med cykel och kunde den här gången undvika olyckor - så när som på någon enstaka... Min egen cykel fick punktering efter tre km :( Men, efter att ha lånat en annan cykel vid skolan hann jag ikapp de andra :) Det visade sig att vargarna är pålitliga cyklister - de fick beröm av de andra lärarna för sitt uppträdande under cykelfärden, hade sin utrustning i skick och var på gott humör hela dagen.

Krutbruket bjöd på väldigt spännande berättelser, platser och programpunkter. Efter att ha presenterat sin historia och nutida verksamhet fick vi se på några av deras produkter i form av skyddsvästar, svartkrut och tester av pansarplåt. Under rundvandringen på deras väl övervakade område fick vi besöka deras kolmörka (gamla) bombskydd, titta på resultatet av provsprängda lastbilar och - kanske mest spännande av allt - vara med vid en provskjutning på en pansarplåt. Våra guider var trevliga och besvarade gärna alla frågor som eleverna hade. Innan färden tillbaka till skolan åt vi vår medhavda lunch på gräsmattan utanför krutbruket. Jag gissar att vi får använda någon lektion på skolan för att smälta alla intryck vi fick under tisdagen och kolla upp vad vi lärde oss under dagen.

Onsdagen hade vi igen vackert väder och det var naturligtvis välkommet eftersom vi på eftermiddagen tillsammans med skolans alla andra elever deltog i årets "skoljoggen". En liten slant samlades in i samband med löpningen och resulterade i en summa på drygt 4000Kr som doneras till SOS barnbyar. I löpningen deltog äldre som yngre elever med stort hjärta och intensitet - eleverna sprang inte, utan rusade, galopperade och bokstavligen slängde sig ut längs med Hjorthagens löpbana. Tur att några av vargarna hjälpte mig och Jessica vid målgången med saftserveringen, för det var törstiga elever som återvände från sin runda i hagen.

Annars hann vi även denna vecka skriva på våra deckare och kunde konstatera att det inte är oändligt med tid kvar! Deadline lärde vi oss att betyder "sista dagen" och mycket annat än text skall vara klart tills dess - pärm skall planeras, illustrationer ritas och författarsida komponeras. Hoppas vi kan ha nytta av sådant som serietecknaren Frida lärt oss. I matten nöter vi på med
multiplikation och division, vilket är nödvändigt och enligt de flesta roligt. Och det är bra, för alla fortsätter att göra små fel, fast överlag ser läget riktigt bra ut i klassen då det gäller matten!

Så det blev en rolig vecka - Kanske var det bästa av allt att vi fått nytt klassrum :D

Till sist några bilder från veckan som gick. Tyvärr kunde vi inte fotografera inne på krutbruket, men deras personal har sänt oss några bilder.

Ha det bra! Vi ses snart här igen!
/Uffe


Klara för avfärd!Glada miner!


Säg hej till publiken!


Tur med vädret - Det hade ju utlovats regn!


Varg och björn!


Höghastighetsvargar!


Inspektion av en söndersprängd lastbil med säkerhetshytt.


Lunchdags!

Gött!


Den enda bilden som lyckades fånga vargarna under skoljoggen. Sen var de borta på en sekund =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar