fredag 17 februari 2012

Skapande och äventyr - vecka 7


Det har varit en mycket intensiv vecka med både besök på Grafikens hus och vinterexpedition.
Vi började veckan med en heldag på Grafikens hus tillsammans med konstnären Lars-Göran Malmquist. Lars-Göran berättade för oss om hur man kan göra grafik med olika tekniker och så fick vi även själva göra schabloner i trä som han sedan tryckte åt oss. Vi fick även ta del av Mariefredskonstnären Jesper Walderstens utställning ”Den ganska långa vägen hit” vilket barnen verkligen tyckte var spännande och så fick vi veta lite mer om hur man gjorde tapeter förr i tiden.

På torsdag morgon samlades vi tillsammans med Björnarna vid golfbanan för årets vinterexpedition. 16 minusgrader och solsken gav oss goda förhoppningar om att detta skulle komma att bli en riktig kanondag. 


 "Lystring alla äventyrare!"

Vi skidade längs golfbanan med Ulrika i spetsen för att sedan ta oss över ett fårstängsel och fortsätta färden över ängar och genom skog ända fram till Fredrikshall. I Fredrikshall väntade lek, pulkaåkning, kojbygge, hamburgerlunch, korvgrillning och vinter-OS.
 Vätskekontroll efter halva vägen.

Efter vätskekontrollen delades eleverna in i lag: hockeylandslaget, snowboardlandslaget, skridskolandslaget och skidlandslaget. Längs med vägen fanns det skyltar med bokstäver utplacerade. Bokstäverna utgjorde namnet på en mycket viktig person och lagens uppgift var att klura vilken denna viktiga person var.  

 "Vem behöver superunderställ när man kan bädda ner sig i snön!?"

Mys runt brasan, intressant att kika på elden.

Efter lunchen var det dags för vinter-OS. Lagen tävlade om poäng i fyra olika grenar. 

 Station 1 "Smäll the balloon" Station 2 "Number jump"
Station 3 "Rakenna pesä" (bygg ett bo)

Station 4 "Chippens backe - pulkarace"


Efter vinter-OS satt det väldigt bra med lite mellis.
Korv, korv mera korv.

Som summering av denna fantastiska vinterexpeditionsdag kan jag bara säga WOW! Vilken kämparanda och vilken iver! Jag hörde inte en enda negativ kommentar på hela dagen! Jag vill tacka alla duktiga elever och lärare som var med under dagen och ett speciellt tack till Ulrika och Juho som höll i trådarna för expeditionen! Jag tror bestämt att vi gör det här igen.


På fredag morgon när vi samlades på mattan i vårt klassrum passade jag på att fråga vad som var det bästa med vinterexpeditionen och bland annat dessa svar fick jag.
”Det var både roligt och jobbigt.”
”Det roligaste var när Ulrika lyfte oss över stängslet.”
”Det roligaste var nog tävlingarna vid pulkabacken och när vi fick hamburgare, de var jättegoda”
”Det roligaste var nog smäll the balloon”


På fredag jobbade vi med temat världen och forskade om världsdelar och länder. Det var så intressant att det svårt att slita sig när det var dags att avsluta.Det har varit en intensiv början på året och nu väntar ett välförtjänt sportlov. Ha ett bra sportlov allihopa!
/LindaInga kommentarer:

Skicka en kommentar