lördag 4 februari 2012

Vargarna har gjort entré!

Med det nya året följer alltid nya utmaningar och ett gäng som mött nya utmaningar är definitivt våra Vargar i klass 2! Att byta till en ny skola är inte lätt. Man ställs inför nya rutiner, nya lärare, nya utrymmen och framförallt inför att lära känna sina nya skolkamrater. Det har med andra ord varit spännande tider för de nya tvåorna!

Eftersom vi är fyra veckor in i terminen redan har det hunnit hända en hel del. Jag tänkte här ge en kort resumé av vad vi gjort under de gångna veckorna. 


 På dörren till vårt klassrum har vi gjort presentationer om oss själva. Här samlades många av skolans "gamla" elever i början för att få läsa mer om Vargarna :)

 Inom ramen för projektet Gripsholms slotts historia ska vi till Grafikens hus och göra tapeter så som man gjorde dem förr i tiden. Som en liten träning inför detta gjorde vi potatistryck. Ljuvliga tryck blev det!


 Vi har gjort tankeraketer. Vi skrev brev till år 2012 om våra förväntningar på året och pillade in dessa i våra raketer. När året är slut öppnar vi våra raketer och ser om våra önskningar slagit in.


 Rektor Nina hade födelsedag och då samlades hela skolan i matsalen för att sjunga för henne. Gissa om hon blev glad och överraskad!


 Vi har också jobbat en del med iPads i undervisningen. Här tränar två tjejer på djur på engelska. Att jobba med iPads i undervisningen är ett utmärkt sätt att aktivera olika sinnen så som syn, hörsel och känsel i inlärningsprocessen. Ju fler sinnen som används i en inlärningssituation desto effektivare inlärning. iPaden är ett bra pedagogiskt verktyg och ett utmärkt komplement till traditionella arbetsmetoder. iPaden blir allt vanligare i hemmen och kan med stor fördel användas när man tränar på läxor och inför prov hemma. Om ni behöver tips och ideér så hjälper jag gärna till! 


Ulrika och Staffan besökte oss för att berätta om Trivsam skola och mobbning. Ulrika och Staffan ingår tillsammans med rektor Nina i ett så kallat anti-mobbningsteam vars uppgift är att ingripa i fall där det finns misstankar om att det förekommer mobbning. Ulrika och Staffan berättade om vad mobbning är och vad man ska göra om man själv eller någon annan blir utsatt för mobbning. Mobbning är:
  • när en eller flera personer verbalt, fysiskt eller psykiskt ger sig på en annan person med syfte att såra denna
  • när ovannämnda handlingar sker regelbundet
  • och att den utsatta personen har svårt att försvara sig

Eleverna informerades om att det är mycket viktigt att genast ta kontakt med sin lärare eller anti-mobbningsteamet om de utsätts för negativa handlingar av någon annan. Lika viktigt är att ni förälder följer samma regel! Om ni får reda på att ert barn eller något annat barn i skolan blir utsatt för mobbning skall ni genast kontakta er klasslärare eller någon i anti-mobbningsteamet.


Här slöjdas det för fullt! Vargarna syr djur i filttyg. Arbetsordningen var följande:
1. Planera och göra modell
2. Klippa ut i tyg
3. Sy ögon, näsa och mun
4. Sy ihop
5. Fylla med vadd
Under arbetet så tränade vi speciellt att trä tråd på nål och göra knut. Djuren står nu på utsättning i fönstret i vår klass. Välkomna in och kika! 
I slöjden har vi också broderat namnlappar till våra läsepåsar.


Det här blev minsann ett riktigt bloggmarathon! 
Återkommer snart med ett inlägg om vecka 5. Tills dess, ha en fortsatt trevlig helg!!


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar