fredag 9 mars 2012

Biblioteksbesök och fantasidjur - vecka 10I måndags besökte vi biblioteket. Alexandra som är barn- och ungdomsbibliotekarie i Mariefred berättade om biblioteket, hon gav oss boktips och så avslutade vi med att låna böcker. Alla hittade spännande och intressanta böcker att låna så nu är det väldigt svårt att slita sig från läsandet :) Planen är att vi i fortsättningen ska gå till biblioteket varannan vecka, jämna veckor.
Böckerna som vi lånade på biblioteket har vi som extraläsning i klassen. För att säkerställa att alla ska få möjlighet till en liten läsestund per dag beslöt jag mig för att införa rutinen att börja dagen med en läsestund. Det fösta vi gör när vi kommer in i klassen varje morgon är att vi tar fram våra böcker och sätter oss för att läsa ca 15 minuter. Med risk för att låta som damen i cornflakesreklamen: Förutom att det ger oss lästräning ger det oss också en lugn och skön start på dagen!
Idag gick vi med Björnarna till Hjorthagen för att samla inspiration till fantasidjur. Eleverna delades in i grupper om tre och fyra elever. Deras uppgift var att skapa ett fantasidjur och sedan skriva om djuret och deras karaktärsdrag. När vi var klara i Hjorthagen återvände vi till Björnarnas klassrum för att bygga och skriva. 


 Varför gå genom grinden när man kan klättra över staketet? 

 
Arbetet i full gång.Och så här fina djur blev det, allt från korvätande krokodiler till mystiska krumelurer...


Nästa vecka blir en mycket händelserik vecka med bläckmålning, musikalbesök och Kängurumatte. Det ser vi fram emot!


Ha ett bra veckoslut!!


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar