fredag 16 mars 2012

Musikalbesök och mattetävling - vecka 11


Det har varit en mycket händelserik vecka fast den varit något kortare än vanligt i och med planeringsdagen i måndags. Vi har hunnit med bläckmålning, musikalbesök, mattetävling och en hel del andra "vardagliga" saker.


I tisdags gjorde vi mönster som Lars-Göran på Grafikens hus ska trycka till de omtalade tapetvåderna. Varje klass kommer sedan att få sin egen tapetvåd. Kul, eller hur!?


Lärarstudent Linda Roos har varit med oss under veckan och introducerat temat tid. Här jobbar eleverna med en kartläggning av kunskaperna inom just detta temaområde så att Linda ska veta hur hon ska lägga upp undervisniningen.

I onsdags åkte klass två tillsammans med klass ett till Vasaskolan i Strängnäs för att se musikalen Flugturen som Kulturskolan satt upp. Från Kulturskolan ville man att vi skulle hälsa alla hem att det är  öppethus i morgon lördag 17 mars kl. 11-14 ifall det var någon elev som fick mersmak av sång, drama, cirkus och musik. Passa på att bekanta er med Kulturskolan i morgon! I torsdags var det dags för den internationella matematiktävlingen Kängurun - matematikens hopp. Syftet med Kängurun är inte att testa elevernas kunskaper i problemlösning utan att stimulera intresset för matematik. Detta vill man göra genom att erbjuda bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik. Tävlingen Kängurun tar inte slut i och med själva tävlingen, snarare tvärtom. Tanken med tävlingsuppgifterna är att de ska utgöra underlag för fortsatta intressanta matematiklektioner. Läs gärna mer om Kängurun - matematikens hopp här.I klass tre har man jobbat med temat människokroppen en längre tid och detta arbete har utmynnat i en bok. I torsdags var eleverna från klass tre inne hos oss för att berätta om sina böcker Jag och kroppen. Mycket intressant kan jag lova!
 

Idag samlades vi tillsammans med Björnarna för att köra igång med projektarbete om engelsktalande länder. Det var med stor iver som eleverna dök över uppgiften må jag säga! Arbetet ska utmynna i en A3-affisch och en Keynote-presentation om landet. Eleverna har fått i uppgift att ta reda på invånarantal, huvudstad, världsdel, något om kultur och natur i landet, statsskick... Många nya och intressanta begrepp att bita i :)

Nu återstår bara att önska er ett avkopplande och trevligt veckoslut! Ha det bra!

/Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar