lördag 24 mars 2012

Virkning och matteiver - vecka 12

I matten har det minst sagt varit en intensiv vecka. Linda har jobbat med tid och klockan med eleverna under två lektioner. Utöver detta har vi jobbat med volym, vikt och längd under veckan och gjort olika laborationer. Bland annat för att konkretisera begreppen meter och decimeter har vi i slöjden virkat metersband, det vill säga ett band på en meter som är indelat i tio decimeter med hjälp av olika färger. Tyvärr hade jag så fullt upp med att hjälpa till med virkningen så att jag helt och hållet glömde att ta bilder... Fina band blev det kan jag i alla fall garantera!

Eleverna fick även sina diplom från Kängurutävlingen som ni kunde läsa om i blogginlägget förra veckan. Så här glada var de över det!


På bilden har vi pratat om våra grundfärger och jobbat med grundläggande färglära. 

Bilder från simningen i måndags.

Plask i plurret!

En av våra taxichaufförer som skjutsar eleverna till badet varannan måndag passade på att utnyttja restiden effektivt och lära eleverna lite franska. En snabblektion i hur man räknar till fem på franska varsågoda!

Det hart under veckan varit ett stor frånvaro i klassen p.g.a. sjukdom, resor och andra orsaker vilket på fredagen kulminerade i att jag endast hade sex stycken Vargar på plats. Hoppas att vi blir fler till nästa vecka! En annan person som var sjuk denna vecka var vår guide på Gripsholms slott vilket gjorde att veckans visning blev uppskjuten till nästa vecka istället. Detta och skolbio ser vi fram emot nästa vecka!

Med hopp om att "vårigt" och avkopplande veckoslut!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar