fredag 28 september 2012

Musikshow och svamputflykt - Vecka 39

I onsdags besökte tre musiker oss och gav oss en liten show. De bjöd oss på en rad välbekanta barnsånger. Trevligt!


Under veckan har också arbetet med Tingatinga-konsten fortsatt. Häng med in och kika!

Kreativiteten flödar...


Konstverk som ligger och väntar på att färdigställas.Skapandeprocessen i full gång.Färdiga konstverk!

Dessa konstverk tillsammans med många andra kommer ni att få se på Vernissagen onsdagen den 24 oktober då det för övrigt också är FN-dag.

Veckans höjdpunkt var svamp- och cykelutflykten på torsdag. Treorna, fyrorna och femmorna samlades för att cykla iväg till Hedlandet och till all lycka strålade solen efter nattens spöregn.Förväntansfulla elever väntar på att få åka iväg.


Väl framme vid utsiktsplatsen på Hedlandet njöt vi av mellanmål och fin utsikt.

Under dagen stod svampplockning och stationsundervisning på programmet och här funderar eleverna på vilken som ska bort - nässelfjärilen, blåmusslan, daggmasken eller skogssnigeln.

Förutom detta har även speciallärare Jenny besökt oss i klassen och hållit läsesamtal där hon kartlagt lästeknik, läshastighet och läsförståelse. Detta är viktig information för oss för att vi skall kunna lägga in stödåtgärder och extra träning där det eventuellt kan behövas.

Få fredag reste vi iväg tillbaka i tiden, närmare bestämt till den tid när mormor och morfar och farmor och farfar var barn. Detta gjorde vi tillsammans med barnen i Bullerbyn. I anslutning till dettas fick eleverna i hemuppgift att intervjua en äldre person om hur det var att gå i skolan förr i tiden, och denna uppgift togs emot med stor iver. Jag kan knappt bärga mig till nästa fredag när eleverna återkommer med resultaten av sina intervjuer.

Ha en trevlig helg!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar