lördag 20 september 2014

Veckan då riddarna kallades till kamp!


"Det här har varit en jättekul vecka!" Tänk att en sådan kommentar kan betyda så mycket. Skolan är egentligen ett ganska jämnt "nötande". Man måste använda fantasins alla skrymslen för att lyckas göra undervisningen varierande och mångsidig. Olika elever tycker om olika saker, men jag tycker att vi har hittat en bra variation på lektionerna så här långt i höst. I fredags var det flera elever som utbrast att de tyckte veckan hade varit ovanligt rolig. Låt oss titta tillbaka på vad det kan bero på.

På måndag var skolan stängd pga personalen hade utbildningsdag. Vi lärare fick då lyssna till olika metoder för trivsam skola och anti-mobbningsprogram. Hoppas vargarna hade en skön "långhelg".

På tisdag träffades vi i skolan igen. Söndagens riksdagsval var på mångas läppar och vi hade nu chans att få utvärdera valet. Många elever tyckte det hade varit spännande och hade tittat på valvakan. Under den fortsatta veckan har många fortsatt att följa med regeringsbildandet och vill prata om det i skolan. Också Skottlands omröstning om självständighet har väckt intresse. Överlag tycker jag att vargarna tydligt visar hur de blir mer insatta i och intresserade av samhällsfrågor.

På onsdagen blåstes det i trumpeterna då kungen kallade till riddarfemkamp. Tillsammans med björnarna marscherade vi ut till Kungliga Hjorthagen för att där parvis kämpa i medeltida riddarlekar. Vad sägs om en omgång av "lugga björn"? Eller skulle någon hellre "dra hank"? Eleverna stormtrivdes, visade god kampvilja, med också gott kamratskap. På eftermiddagen deltag vargarna tillsammans med resten av skolan i skoljoggen 2014. Ca 5000 Kr samlades in och de äldre eleverna kutade runt Hjorthagen (knappt 4 km) som ett uttryck för att vi vill kämpa för de behövande. Takten på loggen får eleverna bestämma själva, men det var många vargar som satsade allt och visade tydligt att de är klara för en ny stafettkarneval i vår =)

Som avslutning: I svenska/bild har vi gjort klart våra skuggriddare och börjat med våra Muminfigurer. I musiken håller vargarna på med trumset och gör också egna låtar på garage band (musikprogram). Visst låter det som en kul vecka - vi ser fram emot nästa!

Mvh
U

Riddarfemkampen skall börja - Ia ger instruktioner

Gren 1: "Baklängeslängdhopp"
Gren 2: "Lugga björn"
Gren 3: "Dra kavel"
Gren 4: "Dra hank"
Gren 5: "Kasta krokhas"

Skoljoggen 2014
Musiklektion: Trumset o låtskapande på garage bandSkuggriddarna klara:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar